Gå tilbage
Blog Img

Life Science – kampen om talentet

​Mangel på kompetencer og den høje konkurrence fra andre brancher, gør ansættelsen inden for Life Science-området kompliceret. Bioteknologien er en spændende og succesfuld branche – som forudsætter talenterede medarbejdere. Konkurrencen om de bedste talenter er altid hård. For at kunne konkurrere med andre arbejdsgivere, skal virksomheder dermed også genoverveje deres nuværende rekrutteringspolitik – og -proces.

Rift om talenterne

Der er rift om talenterne på arbejdsmarkedet! Men det er lige så vigtigt, at fastholde sine nuværende talenter, ved at være sikker på, at de trives på jobbet, har nok indhold og udfordringer til at blive i deres nuværende stilling. Virksomheder bliver nødt til at fokusere på, hvad der får dem til at skille sig ud, hvad de kan tilbyde, og hvad potentielle medarbejdere ønsker – employer branding er alt! Samtidig skal man også se nærmere på sine nuværende ansættelsesprocesser, og gøre disse så attraktive for nye ansatte, som overhovedet muligt.

Virksomheder kæmper om at finde talenter, når de skal ansætte nye medarbejdere. Kelly ved, at medarbejdere inden for den bioteknologiske industri i stigende grad er efterspurgt – da dette fremgår af, at mange personer, som allerede er i arbejde, på daglig basis bliver kontaktet af andre virksomheder.

Men hvad er det, der kan friste disse potentielle medarbejdere til at sige ja til et andet arbejde? Undersøgelser viser at en virksomheds omdømme, karrieremuligheder og et udfordrende job er nøglefaktorer. 12% nævner lønnen som den største attraktion for at skifte arbejde.

Konkurrencen mod andre virksomheder

For mindre virksomheder der har svært med at konkurrere mod store virksomheder vedrørende løn og omdømme, er der stadig masser, der kan gøres for at tiltrække det bedste talent! Hvis en medarbejder ønsker et udfordrende arbejde, skal du give dem et stort mål at gå efter og derefter lade dem få arbejdsro til at fuldføre målet.

For at bibeholde sine dygtige talenter, er det vigtigt at virksomheder ser det som en mulighed, at flytte medarbejderne til en anden lokation, for at imødekomme medarbejdernes ønske om det rette job. Ligeledes må virksomheder tænke på, hvilke lokationer der tiltrækker medarbejdere. En undersøgelse fra Life Science industrien har vist, at ca. en kvart af alle respondenter er flyttet i forbindelse med jobbet. 78% er villige til at flytte til et andet land, for at få deres drømmejob.

De færdigheder der kræves indenfor den bioteknologiske branche, er ofte ligeledes eftertragtede hos andre brancher. Rekrutteringskonsulenter arbejder ofte hårdt for at rekruttere folk til stillinger, i brancher de aldrig før har været i, eller overvejet før nuværende tidspunkt. For mange virksomheder vil det derfor være essentielt, løbende at opbygge et forhold til potentielle kandidater, evt. mens kandidaterne er under uddannelse, eller mens de er i et andet job og måske på længere sigt, ønsker nye udfordringer. Den løbende dialog vil hjælpe virksomhederne med at finde ud af, hvordan de kan tiltrække nye medarbejdere til branchen.

Kelly gør det hårde arbejde, så du ikke behøver at bekymre dig om det. Vi skal nok hjælpe dig, med at finde de passende kandidater til dine ledige stillinger.