Gå tilbage
Blog Img

Sådan fastholder du dine nye medarbejdere

At skabe resultater starter med valget af den rigtige kandidat

Det kan være frustrerende at tilbringe uanede mængder af tid på et lede efter den ideelle kandidat, som besidder den perfekte blanding af færdigheder, erfaring og personlighed, kun for at sige farvel til dem igen efter de første par måneder.

Nogle gange er det umuligt at undgå; at tabe et stort talent – selv de bedste kandidater er menneskelige, og nogle gange kommer livet eller et bedre tilbud i vejen for det planlagte. Men hvis du bemærker, at der tegner sig et mønster; at nyansatte kigger efter døren, så snart de er startet i din virksomhed, så må du gøre dig tanker om, hvad grunden kunne være til dette. Med andre ord, foretager du en grundlæggende fejl i din udvælgelsesproces, eller du får ikke skabt et ordentligt onboarding-program og miljø for den nye medarbejder. Uanset hvad, skal noget ændres – hurtigt.

Vi vil i dette indlæg se på, hvordan den rigtige kandidat og den rigtige onboarding-proces kan hjælpe din virksomhed med at forhindre tidlig afsked.

Se bag om CV’et

At udvælge den rigtige kandidat handler faktisk om meget mere end at matche færdigheder. Det handler om at se nærmere på, hvem de er, og hvordan deres arbejdstilgang er. En person der har de samme værdier og mål som din virksomhed, er meget mere tilbøjelig til at tilpasse sig, end en person med de rigtige færdigheder, men som ikke har forståelse for, hvem og hvad din virksomhed er.
Når du møder en kandidat, skal du forestille dig dem i rollen og i teamet. Ser det ud til at være et godt match? Hvis ikke, er de muligvis ikke den rigtige person, uanset hvor imponerende deres CV er.

Hav realistiske forventninger

Det er let at sælge de gode sider af et job under rekrutteringsprocessen og dermed overse virkeligheden og udfordringerne ved en stilling. Enhver kandidat skal have en klar forståelse af, hvad et nyt job indebærer og de forventninger, der vil blive stillet til dem, inden de træffer beslutningen. Der er nemlig intet mere skuffende, end at gå ind til den første dag på det nye job og indse, at jobbet ikke ligner det, man forventede. Hvis der ikke sker noget nyt på den front, vil det nye talent hurtigt søge efter noget andet.

Vælg aldrig det bedste fra den værste

Mange brancher lider under kvalifikationsmangel. Det kan være enormt svært at tiltrække det talent, som du har brug for. Men det skal aldrig betyde, at du vælger det bedste af det værste! Det vil kun give dig en værre hovedpine med tiden. Hvis du kæmper med at besætte en vigtig stilling på kontoret, bør du tage et skridt tilbage. Tænk på, hvordan du kan omorganisere din søgning. Eller få hjælp til at kaste nettet lidt længere ud i havet.
Kelly leverer skræddersyede tjenester til din virksomhed, hvor vi kan tilbyde support, uanset hvor og hvornår du har brug for det. Vores netværk, engagement og kvalificerede eksperter kan hjælpe dig med at opsnuse det talent, som du har brug for.

Hav en klar onboarding-proces

Okay – endelig har du fundet en fantastisk kandidat til jobbet! En person der har færdigheder og værdier, som matcher lige præcis din virksomhed. Og personen sagde ja! Nu er en specielt en ting vigtig; for at bibeholde talentet skal du oprette en klar, indbydende og spændende onboarding-proces, der hjælper de nye med at føle sig som en del af teamet. Kast aldrig en ny medarbejder ud i jobbet uden støtte og vejledning! Det kan efterlade dem isoleret og dermed friste dem til allerede se efter et nyt arbejde.

Bed om (og lyt til) feedback

Vil du blive rigtig god til at få nye rekrutteringer i hus? Så skal du begynde at tale! Gør feedback til en aktiv del af din onboarding-proces. Det bør ikke være en afkrydsningsliste, men gennemgå det løbende, så der kan ske en kontinuerlig forbedring. Så lyt virkelig til, hvad dine nyansatte fortæller dig og følg både ris og ros.