Gå tilbage
Blog Img

Sådan finder du ud af, hvad dit drømmejob er

Vi ønsker alle at finde vores drømmejob. Et drømmejob er forskelligt fra person til person, og betydningen kan også være forskellig – det kan være noget, vi brænder for, eller noget der reflekterer vores værdier og prioriteter. Mens et drømmejob for nogle mennesker betyder at tjene en høj indkomst, drømmer andre bare om at følge deres barndoms-drømme.
For mange er ønsket om at arbejde hos én arbejdsgiver i 40 år ikke-eksisterende. Mange ønsker ikke at have den samme rutine fra kl. 9-17, men en hverdag med fleksible tider.
Unge søger i dag en ny måde at leve deres liv på, og her spørger vi: Er der noget så godt som et ’drømme’-job?

Har du brug for hjælp til at vide, hvad dit drømmejob er?

Mange unge siger, at de ikke har fundet en karrierevej, de ønsker at følge, og de har slet ikke tænkt på, hvad deres drømmejob kunne være. Hvis du ikke ved, hvad dit drømmejob er, skal du ikke bekymre dig – selvom det ofte forventes, at man ved, hvad man vil, er det helt okay, hvis du ikke ved det. Det er faktisk sjældent, at en ung person, der lige har forladt skolen, er startet på uddannelse eller er færdig med sin uddannelse, ved, hvilken karrierevej de vil følge. Selv hvis unge ved, hvad de vil, ender de ofte med at ændre mening. Faktisk er antallet af mennesker, der slår sig fast på sin valgte uddannelse og forfølger den resten af livet, faldet de sidste år.
Det er heller ikke sandsynligt, at det første job du får efter endt uddannelse, vil være det, du har drømt om. Det kan tage et stykke tid, før du finder noget, du virkelig kan lide. Den gennemsnitlige alder for, hvor voksne finder det job, de har drømt om, er 33, så du skal ikke gå i panik, hvis du ikke har fundet det endnu.

Hvad er unges drømmejob?

Din opfattelse af det ideelle job faktisk ændres mange gange i løbet af din karriere. Hvis du har spurgt dig selv; ”Hvilken karriere er den rigtige for mig?”, er der her nogle tips, der kan hjælpe dig på vej til at finde dit drømmejob:
-Gå på opdagelse og find nye veje
-Evaluer dine tidligere oplevelser
-Tal med andre mennesker og find ud af, hvad et drømmejob betyder for dem
-Fokuser på dit miljø og kultur
-Find nye kontakter og dernæst dit job

Det er ikke let at få dit drømmejob, og det kræver, at du prøver forskellige ting, samt holder dine muligheder åbne. Når det er sagt, så ved vi at betydningen for, hvad et drømmejob er, konstant udvikles. Unge tager denne udvikling til et helt nyt niveau ved at se det som en integreret helhed og en forfølgelse af personlige drømme – ikke kun for jobtilfredsheden.
Er vi måske ved at starte en ny æra, hvor balancen mellem arbejde og fritid endelig kan forenes, som vi ønsker det?