Gå tilbage
Blog Img

Sådan forbedrer du dine chancer for at få en jobsamtale

Generelt tiltrækker en opslået stilling alt mellem 200 og 300 ansøgninger. Højst seks af disse kandidater vil blive valgt til en samtale, og til sidst bliver der kun ansat en person.

Når du leder efter et job, ved vi godt, at konkurrencen kan være hård. Heldigvis er der nogle ting, du kan gøre for at få din ansøgning til at skille sig ud fra mængden.

Opdatér dit CV - Dit CV skal være opdateret, letlæseligt og overskueligt. En konsulent – såvel som vores system – skal være i stand til at scanne det og finde relevante færdigheder, erfaring og uddannelse. Du kan også skrive dine resultater og fokuspunkter ind under dine forskellige positioner. Hvis du for eksempel er udvikler, kan du skrive noget som; ”Udviklet en ny kundeinterface der sparede tre minutter pr. transaktion og opnåede x kr. i salg i første kvartal”.

Specificér din motiverede ansøgning - Hvorfor vil du gerne have jobbet? Hvad motiverer dig til at være i den stilling? Tilpas din motiverede ansøgning til jobbeskrivelsen. Selvom det er helt fint at have et generelt følgebrev, der skal bruges som fundament, er det en god idé at skræddersy det til hver enkelt jobansøgning. Sørg for at du sammenkobler dine kvaliteter med punkter, der er nævnt i stillingsoplaget ved at bruge de samme nøgleord.

• Få flere certificeringer og kurser - Ofte kan du tage kurser, der fremhæver dit CV, så du kan kvalificere dig til drømmejobbet. Undersøg dine muligheder og hvilke kurser der er mest efterspurgt inden for dit felt og invester lidt tid og penge i et kursus, så du i fremtiden kan tjene flere penge.

• Opdatér din LinkedIn og sociale medier - Din LinkedIn profil siger mere, end du tror! Udnyt det og opdater din profil, da profilen fungerer som dit online CV. Mange har forretningsforbindelser og tidligere kollegaer, der anerkender hinandens kvalifikationer, og måske du har fået nogle gode referencer i din karriere, som er vigtige for din fremtidige jobsøgning?

• Opfølgning - Når en virksomhed modtager mange ansøgninger, kan rekrutteringsprocessen tage tid. Det kan være en god idé at følge op inden for 14 dage efter, at du har indsendt din ansøgning. Hold din kommunikation kort og høflig – spørg bare, om din ansøgning blev modtaget og angiv at du med glæde ville diskutere den videre med konsulenten.

For en arbejdsgiver og konsulent er det en svær opgave at finde den rigtige kandidat til et job. Derfor er det vigtigt, når du forbereder din ansøgning, at du tænker på alle de ting, du kan gøre via din ansøgning for at give et godt førstehåndsindtryk. Førstehåndsindtrykket leder ofte til at forbedre dine chancer for at få et interview til et job, du virkelig ønsker.

https://www.glassdoor.com/blog/5-seemingly-insignificant-actions-that-will-make-you-a-more-attractive-hire/
https://www.monster.com/career-advice/article/salary-increase-certification
https://www.forbes.com/sites/jacquelynsmith/2013/04/26/why-every-job-seeker-should-have-a-personal-website-and-what-it-should-include/#448877b8119e
https://www.glassdoor.com/blog/these-5-email-mistakes-can-kill-your-career/