Gå tilbage
Blog Img

Kontakt eller ”ghost”: Hvem hjemsøger din LinkedIn-kontaktliste?

Vi får hele tiden af vide, hvor vigtigt det er at opbygge og udvikle vores professionelle netværk. Hvor mange kontakter har du? 100? 200? 500? Kender du virkelig disse mennesker? Hvordan kan de hjælpe din karriere? Og vil de det?

Lad os være ærlige. Vi trykker ofte på ’Accepter ’- knappen uden at tænke på personen i den anden ende. Vi ønsker ikke at skræmme dig, men nogle af disse potentielle forbindelser kunne være spøgelseskontakter; Folk, der bestemt ikke ønsker at hjælpe med at opbygge din karriere, og som måske endda er svindlere i forklædning.

Enhver kan bygge en LinkedIn-profil – så let som ingenting – et stockfoto, et par falske detaljer og en eller anden karrierecoach. Det er uhyggeligt nemt, og de falske profiler sniger sig alt for ofte ind i vores indbakker. Men hvorfor gør de det? Nogle gange er det for at sælge dig en service, du ikke har brug for, andre gange for at give et falsk jobtilbud eller endda for at stjæle dine personlige oplysninger. Uanset årsagen er disse spøgelser ikke mennesker, du ønsker, skal være en del af dit professionelle liv.

Det betyder, at det er vigtigt at være forberedt. Ryd op på din LinkedIn-profil, find ud af hvem der tilføjer værdi til dit netværk, og hvem der absolut ikke gør. Vær hensynsløs med at oprette en kontaktliste der giver mening for din karriere. No regrets.

Men hvad med den anden side af ligningen? Hvordan kan du nå ud til potentielle forbindelser uden at udløse deres spøgelsesalarm? En kort, personlig note, der fortæller om et af deres seneste indlæg, en artikel, de har offentliggjort, eller en professionel præstation kan hjælpe nogen til at erkende, at du er et virkeligt menneske, som kunne være en værdifuld tilføjelse til deres netværk.

De to minutter du bruger på at skrive denne type beskeder, er tid der er investeret godt i at opbygge tillid med en branchekollega. Og hvis du planlægger et omdrejningspunkt i din karriere, kan den korte besked spille en stor rolle i at forme din fremtidige succes. Vi elsker Halloween og de dødes dag, men lad os holde de uhyggelige ting ude af din karriere. God spøgelsesjagt!