Gå tilbage
Blog Img

Bør du tage flere risici for at accelerere din karriere i 2022?

At bygge en karriere er ikke let. Det kræver planlægning, hårdt arbejde og tro på dine egne evner til at udføre jobbet. Og nogle gange kræver det, at man tager risici.

I sagens natur indebærer risikovillighed, at du kan vinde noget – eller miste noget. Og tanken om at miste dit hårdt tjente job, løn eller omdømme kan være skræmmende. Men sandheden er, at hvis du ikke tager risici, kan du gå glip af vigtige muligheder, der kan løfte din karriere til det næste niveau eller åbne op for et karriereskift, der vil øge din lykke.

Når vi går ind i et helt nyt år, er det et godt tidspunkt at revurdere din risikovillighed for din karriere. Du kan opleve, at du spiller det så sikkert, at du er holdt op med at bevæge dig fremad.

Her er tegnene, ifølge Forbes, på, at du skal tage flere risici i din karriere:

  • Du udvikler dig ikke længere: Hvis du har ramt et loft på dit job og føler, at du spilder dit potentiale, er det nok bedst at begynde at lede efter en anden mulighed for at bruge dine talenter.

  • Du keder dig på arbejdet: Når dit arbejde bliver kedeligt, kan din præstation lide, fordi du måske ikke er motiveret til at arbejde så hårdt som normalt. Det betyder, at det er tid til at lede efter en ny retning.

  • Dit liv ændrer sig: Når dit liv er i forandring – eller du når en milepæl, som starten på et nyt år – kan det skabe en naturlig tilbøjelighed til at lave en forandring i din karriere. Nogle gange er dette en følelsesmæssig reaktion - men det kan også være det sidste skub, du skal bruge for at komme videre.

  • Dine venner deler ikke din frygt: Hvis du har fortalt nære venner, at du gerne vil handle, men er bange for, hvad der kan gå galt, tror de måske, at din frygt er overdrevet. Hvis de kan begrunde deres mening, er det tid til at begynde at arbejde hen imod den forandring, du ønsker.

  • Du har et kald: Ja, du kan forfølge et kald og tjene penge på samme tid. Hvis en bestemt beskæftigelse eller et bestemt mål kalder dig, vil du føle dig utilfreds i din karriere, indtil du drejer mod det.

Vælg at tage kalkulerede risici.

Du kan være bekymret for at fremkalde risiko i din karriere, især på baggrund af pandemien. Men det er vigtigt at forstå, at det at tage en risiko ikke betyder, at du skal være hensynsløs. Foretag i stedet din research for at lære industrien eller markedet af kende, før du foretager nogen karrierebevægelser.

Hvis du for eksempel vil nå det næste niveau i din karriere, er det klogt at tage en samtale med din vejleder eller chef for at se, hvad dine muligheder er, før du kigger uden for din virksomhed.

Eller hvis du er i marketing, men du foretrækker at arbejde som designer, så tag nogle tutorials og overvej at tage et par freelance-jobs om aftenen og i weekenden. Så, når du ved, hvad du går ind til, kan du begynde at tage nogle praktiske skridt mod rent faktisk at foretage en betydelig karriereændring.

At tage risici kan være lige det, du har brug for, for at løfte din karriere til det næste niveau eller finde det kald, du elsker – men sørg for at tage kalkulerede risici. Brænd ingen broer bag dig, og sørg for, at du altid har en plan b.

Er du klar til at gøre 2022 til det år, hvor du tager flere karriererisici?

 

Kilde:

https://www.forbes.com/sites/kourtneywhitehead/2019/08/27/5-signs-you-need-to-take-a-risk-in-your-career/?sh=27a2d3be4b2c