Gå tilbage
Blog Img

Find (og bevar!) din motivation i 2022: 7 måder at holde sig motiveret på arbejdet

Du er god til det du laver. Du har en klar ide om, hvad du gerne vil med din karriere. Men selvom du har planlagt hvert skridt, milepæl og forfremmelse, er virkeligheden at fremskridt ikke sker fra den ene dag til den anden, og det er almindeligt, at arbejdsenerginiveauet falder - især i slutningen af ​​året. Pludselig kan du føle dig doven og demotiveret. For eksempel begynder et fagligt udviklingsforløb, du var begejstret for før, at føles som om det dræner dig for energi, eller et arbejdsprojekt du følte dig sikker på bliver pludselig overvældende.

Øjeblikke som disse er altafgørende. For hvis du bliver modløs, øges chancerne for, at du begynder at udsætte gøremål. Tricket er at forblive motiveret, selv når du føler, at du står stille. Tag denne færdighed ind i 2022, og du vil livne hele din karrieretilgang.

Sammenhængen mellem følelser og motivation

Nøglen til at føle sig motiveret ligger i ordet ”følelse”. Ifølge Eric Barker i sin Time artikel "How to Motivate Yourself: 3 Steps Backed by Science" vinder følelser næsten altid over fornuften. Når du er ulykkelig, modløs eller stresset, vil disse negative følelser resultere i overspringshandlinger. Modsat når du føler dig glad, selvsikker og spændt, driver disse positive følelser handling. Med andre ord udgør positive følelser et integreret aspekt af motivation.

Syv strategier til at forblive motiveret

Den positive egenskab falder mere naturligt hos nogle end andre, men det er vigtigt at huske, at en positiv indstilling og motiveret tilgang er færdigheder, som kan læres. Så glem nytårsforsæt om at gå i fitnesscenter eller at holde op med en dårlig vane, invester i stedet i at dyrke en positiv attitude og i at forblive motiveret; denne tilgang kan fremskynde store ting i dit personlige og professionelle liv!

  1. Visualiser dine mål. Positive forestillinger er en kraftfuld måde at forblive inspireret til at komme videre på. Tænk på dine mål hver dag. Forestil dig dit liv når du har nået dine professionelle mål og brug disse billeder til at motivere dig selv.

  2. Vær realistisk. At fremme din karriere handler om at nå dine mål – men disse mål skal være realistiske; ellers sætter du bare dig selv op til fiasko. Husk på at hver gang du når et mål, går du i den rigtige retning. Gennemgå omhyggeligt dine planer og afgør, om du skal tilføje mindre og foreløbige mål, der vil hjælpe dig med at føle dig sikker på vejen mod dine større mål.

  3. Fokuser på de aktiviteter der fremmer dit formål. Ifølge en artikel med titlen "7 Ways to Motivate Yourself to Work Hard When You're Really Not in the Mood" er det vigtigt at stoppe med at bekymre sig om ting, der ikke betyder noget, og at fjerne aktiviteter fra din to-do-liste der ikke er "iboende meningsfulde eller en del af en større mission".

  4. Lær positiv self-talk. Ligesom en træner opmuntrer deres atleter, bør du lære at opmuntre dig selv med positiv self-talk. Hvis du er bange for at fejle, og du fortæller dig selv, at en opgave er for svær, er der en overvejende chance for, at du ikke vil klare dig godt. Hvis du fortæller dig selv, at en udfordring er en mulighed for at teste dine færdigheder og lære nye, skaber du en positiv situation for dig selv, hvor du ikke er begrænset af din egen frygt.

  5. Skab en rutine. At gå ind i januar med en klart defineret rutine kan give dig et kraftfuldt værktøj til at forblive positiv og motiveret hele året. Jo mere du bliver vant til at gøre visse ting som at studere eller netværke i et bestemt antal timer om dagen på et bestemt tidspunkt, jo lettere bliver det.

  6. Skab et konkurrencepræget miljø. Venlig konkurrence kan hjælpe dig med at øge dit spil og overgå dine egne forventninger. Find en eller to kollegaer eller venner, som også ønsker at fremme deres karriere og inspirere hinanden til løbende at gøre det bedre.

  7. Beløn ​​dig selv. I sin Chron-artikel "Motivational Strategies in Business" forklarer George N. Root III, hvordan givende medarbejdere inspirerer dem til at præstere bedre. Du kan anvende en lignende strategi til din karriere. Men i stedet for kun at fejre når du har nået et mål så tag dig tid til at belønne dig selv for dit hårde arbejde - forkæl dig selv med en film, en god middag eller en sjov aktivitet du holder af.

Det kræver tid og hårdt arbejde at fremme din karriere. Brug disse syv tips til at holde dig selv motiveret og du vil opdage, at det bliver nemmere konsekvent at flytte din karriere