Gå tilbage
Blog Img

Er du klar til et radikalt karriereskift?

​Hvad er det mest radikale karriereskift, som du har hørt om? Måske kender du en forsikringstilpasser, der pludselig blev kunstner? En advokat der valgte at risikere alt for at åbne deres egen bistro? Eller måske en finansanalytiker der besluttede sig for at blive yogainstruktør? Disse typer af karrieretræk er ikke bare gearskift, det er radikale karriereskift, og de bliver mere og mere almindelige.

Men at forfølge sin passion er ikke uden store økonomiske og karrieremæssige risici, og det er netop derfor, at denne gruppe kaldes de radikale genopfindere. De betræder en spændende, men farlig vej til et anderledes nyt erhverv. Nogle mennesker tenderer til at forbinde dette med de mange opsigelser, som finder sted, men det er noget helt andet. Der er ingen ny-men-lignende rolle, der venter på LinkedIn for disse mennesker, og det er meget begrænset med støtte eller vejledning, da de ofte begiver sig ud på en helt ny vej.

Vil du være en radikal genopfinder? Tænk dig grundigt om, før du tager springet. Her er nogle af de vigtigste spørgsmål at stille sig selv, inden du afleverer din opsigelse.

Giver dit job dig glæde?

Nogle gange har vi en nagende følelse af, at noget ikke er rigtigt. Du trives måske ikke på dit job, men du kan ikke sætte fingeren på hvorfor. Dette kan være en indikation på, at du skal foretage et reelt karriereskifte. Dette er dog en beslutning, som kun du kan træffe, og det skal derfor indebære en ærlig reflektion over, hvor du er i dag, og hvad der driver din tvivl.

Vil du bare væk eller har du en passion, som du vil forfølge?

Bare det at ville væk fra sit nuværende job er ikke nok til at forfølge drømmen om at blive en radikal genopfinder. Du skal kunne identificere en passion, en vej eller et erhverv, som du virkelig ønsker at være en del af. Lav din research og gør det grundigt, nogle gange er ideen om en anden type liv meget bedre end virkeligheden.

Hvad skal du bruge for at få succes?

Ok, du vil åbne et bageri med prisvindende cupcakes, men hvad skal der egentlig til for at gøre det? Skal du tage et kursus eller rejse investeringskapital? Finde lokaler? Hvilke kvalifikationer – hvis nogen – skal du opnå? Har du råd til denne vej? Det er her, hvor du virkelig skal være praktisk og identificere de skridt, som du skal foretage dig for at gøre alle disse dagdrømme til virkelighed.

Har du talt med de mennesker, du er tættest på om det?

Nogle gange kan det at tale med en betroet ven, partner eller familiemedlem hjælpe dig med at sætte din idé i perspektiv og hjælpe dig med at gøre den virkelig. Det er også vigtigt at tage dem, som dit karriereskift kommer til at påvirke i betragtning. At finde karriere-cheerleaders og allierede er dog ikke kun en god måde at forblive motiveret på, de kan også hjælpe med at fremskynde din succes.

Er du stadig solgt på ideen om et total karriereskift? Tag det et skridt ad gangen. Måske skal du kombinere din nuværende rolle med en smagsprøve på den karriere, som du har i tankerne, for at tjekke om den virkelig er noget for dig. Selvom tingene ikke lykkes, har du noget spændende at sætte på dit CV. Klar til at tage springet?

 

#KellyBlog