Gå tilbage
Image 2022 03 02 T11 44 05

Oplev de 7 typer hvile (og hvordan de påvirker dig)

​Du tror måske, at al hvile hører under samme kategori. Du føler dig træt - du sover eller hviler dig, står op og gentager for evigt. Men hvis du nogensinde er vågnet udmattet, har du sikkert gættet, at ikke al hvile er skabt lige, og søvn er kun en del af ligningen. Hvis ikke du balancerer de rigtige typer hvile, vil du sandsynligvis ende med at føle dig slidt og ufokuseret det meste af tiden.

Læs videre for at opdage kraften i at hvile...

1. Fysisk hvile

Du ved, hvornår din krop er fysisk udmattet. Dine lemmer føles tunge, dine øjne begynder at lukker sig, og din krop fortæller dig, at du har brug for at slappe af et stykke tid. Søvn er den mest effektive måde at få fysisk hvile på, men genoprettende, langsomme fysiske aktiviteter som yoga eller udstrækning kan også hjælpe dig med at genoplade.

 

2. Mental hvile

Har du nogensinde følt, at din hjerne er ved at være fyldt til bristepunktet? Du kan føle, at du har prøvet at skrive den samme e-mail ti gange, eller at du har stirret på et regneark for evigt for at prøve at forstå det. Dette er et tegn på, at du har brug for en mental pause, tid væk fra din skærm eller arbejdsplads for bare at være. Et par minutters gang udenfor eller at sidde uforstyret er gode måder at genoplade mentalt. Pas på med stimulanser som kaffe, der måske giver dig mulighed for at skubbe den mentale hvile til side i et stykke tid, men det vil kun forværre det i sidste ende.

3. Sensorisk hvile 

Computerskærme. Skarpt lys. Baggrundsstøj. Trafik. Vi lever i en verden, hvor vi ofte bliver overvældet af indtryk, og det kan være udmattende for vores hjerner. Tag fat på den sensoriske hvile i løbet af dagen ved blot at lukke øjnene i et stykke tid, og sørg for at have en time eller to væk fra skærmen om aftenen for at genoplade helt.

 

4. Kreativ hvile

Hvis du er en person, der løser problemer eller skaber noget i dit daglige arbejde, så er kreativ hvile virkelig vigtigt. Naturen er en af de bedste måder at nulstille din kreativitet på, uanset om det er en gåtur rundt i din baghave eller en mere ambitiøs vandretur. Kunst, litteratur og andre kreative aktiviteter kan også vække din inspiration på ny.

 

5. Følelsesmæssig hvile

Er du en naturlig people pleaser? En person der ofte gør det ekstra for at sikre, at andre har alt, hvad de har brug for. Selvom venlighed og empati er vigtige værdier, er det afgørende, at du har plads til at udtrykke dine følelser og være dit eget autentiske jeg. Følelsesmæssig hvile kan bare betyde lidt alene tid, men det kan også være at vælge at være mere ærlig i dine interaktioner og direkte om de behov, som du også har.

 

6. Social hvile

Følelsesmæssig hvile er ofte forbundet med social hvile. Tænk på de mennesker du vælger at bruge tid med og prøv at finde ud af, om de dræner dig, eller giver dig energi. At omgive dig med positive og støttende mennesker kan hjælpe med at genoplade dit sociale energiniveau og øge din lykke.

 

7. Åndelig hvile

Hvad er dit formål? Åndelig hvile handler om at se ud over det fysiske og mentale for at finde en dyb følelse af tilhørsforhold eller formål. Nogle får dette fra religion, andre fra at støtte deres samfund eller meditation. Der er ikke én vej til åndelig hvile, men en følelse af selvaccept og selvværd er afgørende for at føle sig fuldt udhvilet og tilfreds.

 

Søvn er vigtig. Men det er ikke den eneste form for hvile, som du har brug for. Tænk på de forskellige typer hvile der kan forbedre dit liv. Hvilken form for hvile er vigtigst for dig?

 

#KellyBlog