Gå tilbage
Blog Img

At finde, beholde og udvikle folk med teknologisk talent: En umulig opgave?

Stort teknisk talent er ikke blot rart at have - det er afgørende for enhver moderne organisation. Men hvordan kan du få fat i disse eftertragtede kandidater? Og når de først er i din organisation, hvordan kan du så pleje deres færdigheder og bevare dem på længere sigt?

Vi gennemgik den seneste McKinsey-forskning for at finde ud af, hvad der adskiller vinderne fra taberne i kampen om teknologiske talenter. Det viser sig, at de virksomheder der sætter ansættelsesmål knyttet til kompetencebehov, og som ser fremad ved at bruge relevante tendenser til at kortlægge fremtidige kompetencer, har større succes. Det er afgørende, at førende organisationer har en meget præcis tilgang og er i stand til at identificere specifikke færdigheder, så de er målrettede mod de rigtige mennesker og kan opbygge effektive træningsprogrammer.

I denne blog undersøger vi ansættelsespraksissen, som kan hjælpe din organisation med at engagere og dyrke teknologisk talent effektivt. (Spoiler: Det er ikke en umulig mission, men det kræver hårdt arbejde og målrettet planlægning!)

1) Tænk kvalitet og ikke kvantitet.

Behovet for teknologisk talent er så højt, at det er let at fokusere på kvantitet frem for kvalitet, men det burde ikke være tilfældet. En enkelt højtkvalificeret medarbejder kan være lige så produktiv som flere nybegyndere. De mest effektive it-organisationer arbejder med dygtige og højt motiverede mennesker, som har plads til at vise deres færdigheder. Disse tech-superstjerner fungerer som 'ankeransættelser', hvor det at betale lidt mere for dem kan tiltrække andre, der er i begyndelsen af deres karriere, og gerne vil arbejde med de bedste af de bedste.

2) Fokus på tilpasningsdygtige medarbejdere.

Teknologien udvikler sig konstant, og forandringshastigheden er kun accelererende. De fleste teknologiske fagfolk er vant til at lære på jobbet, efterhånden som deres speciale tilpasser sig og vokser. Det betyder, at du ikke altid finder de mennesker, der allerede har alle de færdigheder, som du har brug for lige nu. Men så længe du finder folk, der er engagerede i løbende læring, kan du stadig få den støtte, som du har brug for. Det er også vigtigt at skabe et arbejdsmiljø, hvor læring opmuntres og fejres - hvor folk har den tid og de ressourcer, de har brug for til at bygge videre på deres færdigheder.

4) Få dit teknologiske talent involveret.

Ingen kender teknologi bedre end teknikere! Så det er vigtigt at sikre, at de er en central del af processen sammen med dit HR-team. Det er også vigtigt at huske, at ikke alle følger en traditionel uddannelses- eller karrierevej inden for teknologi, så hold et åbent sind og fokuser på færdigheder og tilpasningsevne.

5) Bevæg dig hurtigt.

Ansættelsesmarkedet bevæger sig hurtigt i teknologiverdenen, meget hurtigt. Jobsøgende ved, at de er efterspurgte og jonglerer ofte med flere tilbud. Det betyder, at en hurtig rekrutteringsproces ikke kun forventes, den er essentiel. Hvis du tager for lang tid, vil din perfekte tech-medarbejder for længst være væk.

#KellyBlog