Gå tilbage
Blog Img

3x3x3: Er læring et talspil?

​Hvorfor lærer du nye ting? Er det fordi du konstant er nysgerrig? Fordi du forsøger at forbedre dine færdigheder og fremme din karriere? Eller fordi din branche bevæger sig så hurtigt, er du bekymret for, at du bliver efterladt?

De fleste af os lærer hele livet – uanset om vi indser det eller ej – men selvom ønsket om at blive ved med at lære er medfødt i mange af os, er de færdigheder, som gør vi lærer effektivt ikke indbygget. Hvor ofte har du sat dig selv et mål eller tænkt på at lære en ny færdighed, i dit arbejde eller privatliv, og undladt at fuldføre det? Du er ikke alene. Det er nemt at blive distraheret fra læringen, og det er vigtigt ikke kun at have det rigtige mindset, men også at have de rigtige rammer til at understøtte processen. For nylig offentliggjorde Mckinsey & Company deres 3x3x3-strategi baseret på læring gennem små opnåelige mål. Det er bygget op omkring tre nøglesøjler: 'et defineret antal klare og umiddelbare mål', 'en defineret periode til at nå disse mål og 'et defineret antal mennesker, der kan støtte og overvåge fremskridt med målene'. I denne blog ser vi nærmere på denne læringsmetodologi og undersøger, hvordan du kan benytte den i praksis.

Tre mål

Hvis du er en naturlig nysgerrig person, er det nemt at støde på nye læringsmuligheder hver dag. Efterhånden som din liste over ting, du gerne vil lære, stables op, kan det dog hurtigt blive overvældende. McKinsey & Company anbefaler, at det maksimale antal mål at fokusere på er tre, og tilføjer: "Alt mere end det vil sandsynligvis være kontraproduktivt, hvilket tvinger dig til at dele dit fokus, din energi og din praksis på for mange ting." De nævner dog også, at for få mål kan være lige så farlige, da man så kan overse ellers oplagte læringsmuligheder.

Vi siger: Skriv alle de mål ned, du ønsker at nå. Få det ned på papiret, uanset om det er 10, 20 eller endda 100, og beslut derefter hvilke tre mål der er de rigtige for dig at fokusere på lige nu. Du bør overveje, hvordan hvert mål kan påvirke dig positivt eller negativt både personligt og professionelt.

Tre måneder

Hvorfor er tre måneder det perfekte for målsætning? McKinsey & Company siger, at "tre måneder giver tid nok til at gøre håndgribelige fremskridt" mens det tvinger "os til at være konkrete og specifikke i vores mål." Tre måneder stemmer også overens med mange af vores livsrytmer – fra årstider til finansielle kvartaler – så det er ikke overraskende, at det er blevet fremhævet som den helt rigtige længde til målsætning.

Vi siger: Selvom ikke alle mål måske passer ind i tre måneder som et "sweet spot", er det også et nyttigt kontrolpunkt for større eller mere komplekse mål. Lad os sige, at du er i gang med en uddannelse eller en professionel kvalifikation – tre måneder er den perfekte periode til at tjekke dine fremskridt, se efter forbedringsområder eller endda beslutte, om dette er et mål, som du ønsker at forfølge.

Tre andre mennesker

Det sidste af de tre handler om mennesker, og det er måske den mest overraskende del af 3x3x3-strategien. McKinsey & Company erkender, at det kan være ubehageligt at bede om hjælp, men argumenterer for, at "at involvere andre i vores læring er en af ​​de mest kraftfulde måder at forbedre målopnåelsen på" da det skaber "sundt socialt pres". Grundlæggende skaber det at inkludere mindst tre andre personer i din læring ansvarlighed og et støttende netværk, hvilket gør det mere sandsynligt, at du vil holde fast i dine mål på lang sigt.

Vi siger: Selvforbedring er ikke noget, du skal gemme væk. At involvere andre mennesker i din læring kan være inspirerende og samtidigt holde dig ansvarlig. Det kan endda åbne nye veje for læring eller få dig til at tage et mål i en helt ny retning.

Vi mener, at man kan lære meget af 3x3x3-rammerne, og ethvert værktøj, der hjælper dig med at udvikle dine færdigheder med succes, er da en god ting!

#KellyBlog!