Gå tilbage
Blog Img

Kig indenfor: Kunne din næste stjernekandidat eller karriereskift være internt?

​Kampen om talent. Den store opsigelse. Kompetencegabet. Uanset hvad du kalder det, finder flere og flere organisationer det svært at besætte roller. Kampen om kvalificerede kandidater er hård, og det kan få organisationer til at føle, at de konstant mister de færdigheder, de har brug for, for at nå deres mål. I en nylig McKinsey Talks Talent-podcast taler McKinsey-lederne Bryan Hancock og Bill Schaninger med associate partner Emily Field for at spørge, "gemmer det bedste talent sig inden for rækkevidde?"

Men det er ikke kun arbejdsgivere, der kan drage fordel af at fokusere på- og udvikle interne talenter. Ambitiøse medarbejdere kan også høste frugterne af at opsøge interne lærings- og udviklingsmuligheder og se på karrieremæssige fordele ved at vælge interne roller.

I denne blog udforsker vi nogle af de vigtigste diskussionspunkter fra podcasten sammen med tips til kandidater og arbejdsgivere om at tænke internt.

Byg broer til talenter internt

Under diskussionen talte Emily om vigtigheden af ​​at skabe en intern digital markedsplads:

"En digital talentplatform afslører, hvem i din organisation der ønsker nye muligheder – det handler om at identificere talenter, deres færdigheder og deres åbenhed til at påtage sig nye roller."

Traditionelt har interne jobnetværksmuligheder været begrænsede. Roller annonceres ikke bredt, og kun de kandidater, der aktivt søger en bestemt rolle i et bestemt område, vil bevæge sig opad. Digitale arbejdsplatforme åbner alt op – hvilket gør det muligt for kandidater at vise deres færdigheder og evner og blive matchet med relevante roller. En succesfuld intern platform åbner op for en enorm pulje af talenter til at ansætte ledere og samtidig skabe synlighed på tværs af organisationen.
Se efter færdigheder og egenskaber, ikke udmærkelser

Vi har i et stykke tid vidst, at nogle stillingsopslag kan være alt for restriktive og frasortere potentielt stærke kandidater for vilkårlige kriterier. Som Bill nævner i podcasten:

"Spørgsmålet bliver, hvor kan vi ændre - men ikke sænke - baren for at åbne tragten, så folk kan blive klar over, at deres kvalifikationer er tæt på dem, der kræves for åbne roller?"

Når man opretter en intern arbejdsgruppe, bør organisationer nøje overveje, hvilke færdigheder der virkelig er nødvendige for en rolles succes. De bør også overveje overførbare færdigheder, og om de bør tænke på mennesker, der har nogle af de nødvendige færdigheder og kunne brillere med supplerende træning.

Fordelene ved et internt karriereskift for medarbejderne

Fordelene ved at holde sig til en nuværende arbejdsgiver kan være enorme for medarbejderne. Emily opsummerede det pænt i samtalen med Bill og Bryan:

”Fra den enkeltes perspektiv er fordelen massiv. Medarbejdere kan blive i den organisation, de har valgt at være i. De er i stand til at skifte til en rolle, som de allerede passer til, eller som måske kræver, at de lærer et par færdigheder."

Hvis du elsker, hvor du arbejder, og de mennesker du arbejder med, men du også er ambitiøs og drevet, kan det føles som om, at du ikke har andre muligheder end at se uden for din nuværende virksomhed. Dette er ikke altid tilfældet. Tag dig altid tid til at undersøge interne karriere- og læringsmuligheder, det kan være den bedste måde at fremskynde din jobsøgning.

Her er nogle hurtige tips til kandidater og arbejdsgivere, der tænker på interne roller:

Tips til kandidater

  • Skabe forbindelser på tværs af afdelinger og forretningsområder

  • Søg aktivt efter lærings- og udviklingsmuligheder

  • Identificer din passion og se efter muligheder for at udvikle den internt – også selvom det betyder, at du tænker uden for dit nuværende speciale.

  • Gør dit ønske om at blive i- og vokse med virksomheden kendt.

Tips til medarbejdere

  • Overvej personer med overførbare færdigheder på tværs af alle områder af din virksomhed.

  • Genovervej de færdigheder og barrierer, der er knyttet til hver rolle.

  • Giv nuværende medarbejdere plads til at sige, at de er åbne over for nye udfordringer.

  • Overvej hvordan teknologi og platforme kan forbedre din interne søgning på talent.

Interne talentpuljer bliver ofte overset. Sørg for at din organisation ikke begår denne fejl. Ved at udvikle robuste interne talentpuljer og interne talentplatforme vinder alle.

#KellyBlog