Gå tilbage
Blog Img

Hvad er meningen med dit arbejde?

​En nyere forskning fandt, at den usikkerhed som pandemien medførte, 'tændte en følelse af formål' hos mange. Men hvor vigtigt er det, at have følelsen af mening i arbejdet, og hvordan kan man selv opdage, hvad der driver ens unikke følelse af mening?

Mening er mere end blot et nice-to-have i din karriere. Forskning citeret i Mckinsey-artiklen viste, at mennesker med en stærk følelse af mening har højere niveauer af trivsel, er mere modstandsdygtige overfor stress, udviser højere engagementsniveauer og endda lever et længere og sundere liv. Mens Rush Memory and Aging-projektet opdagede, at mennesker med en følelse af mening har 2,5 gange større risiko for at blive demensfri.

Det er overvældende beviser for, at mening på arbejdet er en positiv ting. Men hvordan fastlægger du præcis, hvad der driver dig og låser op for en følelse af mening på arbejdet? Sandheden er, at mening kan være meget forskellig fra person til person - nogle er drevet af et ønske om at drage omsorg for andre, andre for at give økonomisk sikkerhed eller at kæmpe for lighed og retfærdighed.

500 personer blev undersøgt, og ni forskellige typer formål blev identificeret. Udforsk egenskaberne nedenfor og se, hvor du passer ind:

Præstation- Du kan lide at have en følelse af autoritet og være en af dem med meget ansvar i en gruppe. Status, magt og indkomst har også betydning for dig.

Bevarelse- Du brænder for at beskytte miljøet og fremhæve miljøets dagsorden.

Omsorg- At hjælpe mennesker er det, der driver dig. Du er meget lydhør over for venners og families behov, og du er parat til at ofre dig for dine kære.

Frihed- Du er gladest for at lære ting for dig selv. Du har brug for plads til at danne dine egne meninger og vælge dine egne mål.

Respekt- Du hader at tabe ansigt foran andre mennesker, og du søger aktivt at imponere de mennesker, hvis meninger du værdsætter.

Tradition- Du føler tætte bånd til din historie og kultur, og du er forpligtet til at bevare etablerede værdier eller historisk praksis.

Nydelse- Du er fokuseret på at få nye og anderledes oplevelser. Du har en naturlig eventyrlyst, og du vil have et liv fyldt med spænding.

Stabilitet- Du respekterer autoritet og finder ro i at opretholde status quo. Situationer, der afspejler orden og stabilitet er der, hvor du føler dig bedst tilpas.

Lighed og retfærdighed- Du er fascineret af andres oplevelser og har et stærkt ønske om at sikre, at alle bliver behandlet retfærdigt.

Husk, at din opnåelse af mening kan ligge mellem to af disse kategorier og kan ændre sig over tid, efterhånden som du bevæger dig gennem forskellige stadier af dit liv. Men ved at reflektere over, hvad det er, der virkelig driver dig, kan du bedre vælg et arbejde, der øger din følelse af tilfredshed og lykke på tværs af alle områder af dit liv.

#KellyBlog