Gå tilbage
Blog Img

Brug vikariater til din fordel som nyuddannet

​Hvis der er en ting, virksomheder søger efter hos nye kandidater, så er det stærke kompetencer og hands-on erfaring. Men hvad kan du gøre, hvis du netop er blevet færdig med din uddannelse og oplever problemer med at finde et fuldtidsjob? Vi anbefaler at du prøver dig af med vikariater eller kontraktansættelser. Et vikariat har nemlig også en del fordele, som du kan læse mere om herunder:

• Du vil tilegne dig nye kompetencer. Det er relativt få nyuddannede, som har alle de kompetencer, en arbejdsgiver søger efter. Som nyuddannet vil du typisk have en del teoretisk viden, men er måske ikke helt klar på, hvordan du faktisk anvender din teoretiske viden i dagligdagen. Her kan et vikariat give dig mulighed for at indhente erfaring, ved at anvende din teoretiske viden i praksis.

• Du får erfaring. Til faste jobs, søger de fleste arbejdsgivere kandidater med et par års erfaring, hvorimod kravene for vikariater ikke er lige så strikse. Ved at tage et vikariat som varer alt fra et par uger til flere måneder, har du mulighed for at få værdifuld erfaring, som du kan bruge i din søgning efter en stilling efterfølgende.

• Du kan få en fod inden for. Hvis der er en specifik arbejdsgiver, du gerne vil arbejde for, men som du endnu ikke har de rette kvalifikationer til, så kan et vikariat hjælpe dig med at få foden inden for virksomheden. Når først dine kolleger bemærker dine kompetencer og din gode arbejdsmoral, har du en endnu bedre chance for at få en permanent ansættelse i dit drømmefirma efterfølgende.

• Du kan udvide dit netværk. Næsten en tredjedel af alle ansættelser opstår ved hjælp af anbefalinger. Det er tydeligt, at det kan være en stor hjælp for din karriere at kende folk, der kan anbefale dig. Hvis du ligeledes godt kan lide at møde nye mennesker, er vikariater en ideel mulighed for at udvide dit netværk.

• Du kan få flere referencer. Arbejdsgivere spørger ofte om tre til fem referencer, før de ansætter dig – og det er derfor essentielt, at referencepersonerne er professionelle mennesker, som kender dig og til dine kompetencer. Jessica Howington påpeger dog i sin artikel “7 Ways Temp Jobs Are Good for Your Career”, at det kan være svært at finde pålidelige referencer. Hvis du gør et godt arbejde i dit vikariat, er det heldigvis helt i orden at spørge din leder, om vedkommende har lyst til at være din referenceperson.

Hvordan finder du et vikariat eller en kontraktansættelse?

Der er mange forskellige måder at finde vikariater eller kontraktansættelser på. Nogle rekrutteringsbureauer har bl.a. stillingsopslag på deres hjemmesider, hvilke specifikt er dedikeret til vikariater eller projektansættelser. Du kan også kontakte folk I dit netværk og spørge dem, om de kender til nogle åbne stillinger. Men den bedste måde at finde et vikariat på, er at samarbejde med et rekrutteringsbureau som Kelly. En professionel rekrutteringskonsulent kender ofte til åbne stillinger, før de er blevet postet online og ved lige præcis hvordan de kan sætte dig i det bedste lys overfor din fremtidige arbejdsgiver. Derudover kan en rekrutteringskonsulent hjælpe dig med at finde netop de stillinger, der passer til dine kvalifikationer, kompetencer og erfaring.

Det tager tid at tilegne sig de kompetencer og den erfaring du har behov for, for at kunne lande dit drømmejob. Ved at prøve dig af med vikariater, får du hermed mulighed for at afprøve dine evner og lære hvorledes du håndterer udfordringerne inden for dit ønskede arbejdsområde.


Kilder:
https://www.flexjobs.com/blog/post/ways-temp-jobs-good-career/
https://www.shrm.org/resourcesandtools/hr-topics/talent-acquisition/pages/employee-referrals-remains-top-source-hires.aspx