Nyt år. Nyt job. Sådan sætter du mål i tiltrædelsen af en ny rolle.

Nyt år. Nyt job. Sådan sætter du mål i tiltrædelsen af en ny rolle.

jan. 28, 2022

​Du har måske allerede en ny rolle klar til 2022. Eller du planlægger måske at gøre alvor af din jobjagt, når vi byder velkommen i det nye år. Men når du får din næste rolle, er det vigtigt at gå ind i den med en plan. Målsætning er afgørende for at sikre, at du får mest muligt ud af en ny oplevelse og for at sikre, at din karriere fortsætter med at bevæge sig fremad.


Når du starter et nyt job, vil du sandsynligvis gennemgå en onboarding-proces for at give dig et omfattende overblik over din nye virksomheds kultur såvel som din nye rolle. Det overordnede mål er selvfølgelig, at du skal integrere dig og blive produktiv så hurtigt som muligt.


Men vidste du, at det at sætte dine egne mindre mål for onboarding-processen kan hjælpe dig med at nå det overordnede mål mere effektivt? Og at medregne disse mål ind i din overordnede plan for 2022 kan give dig et stærkere formål for din karriere i løbet af året.


Her er grunden: Hvis du bruger lidt tid på at tænke over, hvad du vil have ud af onboarding-processen og sætter dig mål i den retning, er der større sandsynlighed for, at du vil få mere information og få svar på alle de spørgsmål, du ellers ville blive nødt til at stille senere.


Selvom du altid kan sætte dine egne mål, er her et par stykker til at hjælpe dig i gang - sammen med nogle tips om, hvordan du opnår dem:


  • Giv et godt førstehåndsindtryk. Alle vil selvfølgelig gerne give et godt indtryk på deres første dag i et nyt job, men det kræver en lille indsats. Klæd dig efter virksomhedens dresscode, lyt aktivt og engager dig under introduktioner – både virtuelle og dem du fysisk møder op til – og stil spørgsmål uden at dominere samtalen. Husk at når du er det nye barn i klassen, er det bedre at observere, før du prøver at skille dig ud.


  • Integrer dig i virksomhedskulturen. Efterhånden som din onboarding skrider frem, lærer du ting, som udgør virksomhedens identitet og virksomhedens processer, som er vigtige for dig at kende. Prøv at husk disse så hurtigt som muligt. Tag eventuelt noter så du kan gennemgå dem senere. Deltag samtidig i etablerede aktiviteter og lær personerne på dit nærmeste hold at kende.


  • Lær hvem der er hvem i virksomheden og dit team. Du bør lære navnene og rollerne på alle dine teammedlemmer. At huske en persons navn uden at skulle spørge, kan hjælpe dig med at score point hos dine nye kollegaer!


  • Forstå dit fulde jobansvar. Find ud af præcis hvad det er, du forventes at gøre i det daglige, og spørg om der er nogle ugentlige, månedlige eller kvartalsvise tilbagevendende opgaver, du forventes at udføre.


  • Find en mentor. Selvom ikke alle virksomheder støtter mentorordninger, kan de være yderst nyttige. Spørg din vejleder om muligheden for at få en mentor til at hjælpe dig med at falde på plads i den nye virksomhed.


  • Tænk over dine langsigtede karrieremål. Under onboarding-processen vil du begynde at danne dig en forståelse af, hvad der er muligt i din virksomhed med hensyn til karriereudvikling. Det er derfor, især i begyndelsen af ​​et nyt år, et perfekt tidspunkt at begynde at tænke på, hvad du vil opnå i dette job og din overordnede karriere. Du skal dog sikre dig, at disse mål er i overensstemmelse med din arbejdsgivers mål, som Ivy Exec-artiklen "Goal Setting at Work: 3 Things to Discuss with Your Boss First" rådgiver. Når du er fortrolig med din nye rolle og klarer dig godt, kan du diskutere karrieremål med din vejleder.


Når du proaktivt sætter mål for at få mest muligt ud af dine første arbejdsdage, vil du ikke kun have en bedre chance for at gøre et godt indtryk, du er også mere tilbøjelig til at falde hurtigere til. Og i det lange løb hjælper det i høj grad dit team, din virksomhed og selvfølgelig din karriere.

Share by: